Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2011 21:32 - Пирамидата на "СВЕТОВНИЯ РЕД" – Втора част
Автор: gogo7 Категория: Политика   
Прочетен: 2733 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 29.12.2011 21:34


По-детайлно “пирамидата” на сега съществуващият “световен порядък” е изобразена на рис. 3.

Виждате цял ред пресечени “безглави пирамиди” (“мавзолеи”). Това са отделните страни на планетата Земя. Над всички тях се “извисява” само един “триъгълник” – върхът на пирамидата от еднодоларовата банкнота. Това е “Глобалният Предиктор” (ГП), който е и “глобалният паразит”. Синонимите му са: “световно задкулисие”, “световно правителство”, “силите на Запада”, “световната мафия”. Разговорът за “дейността” и “структурата” на ГП трябва да се продължи с използването на последните знания за функционирането му. Това ще стане когато заговорим за екстрасенсите.  Засега е достатъчно да се осъзнае факта, че ръководителите на отделните страни са най-горните части на “мавзолеите” и са на подчинение на “върха на глобалната пирамида”. 

 image

                                   рис.3

В долната част на рис. 3 е направено съответствие между “отсеците” в подводница и “мавзолеите”, а “отсекът, управляващ подводницата” – съответства на “върха на глобалната пирамида” (триъгълникът).  В хода на историята под управлението на ГП е протичал процес на “сглобяване на подводницата”, съединяване на отделните отсеци, “монтирането” им в цялостен корпус и пронизването на всички отсеци от тръбопроводите за газ и нефт, енергопреносната мрежа, свързочните линии, транспортните магистрали, туристическите маршрути, търговските връзки, интернет-каналите и т.н. Как се е осъществявало сглобяването,  какви методи и средства е използвала глобалната мафия – това е тема за друг разговор. Не може всичко да се разкаже на един дъх.  

 

Трябва да се подчертае, че управленческият труд и производителният труд качествено се различават един от друг.

Обществената значимост на производителния труд може да се усети не веднага, а след десетки (и дори стотици) години. Т.е. докато човекът е жив, даже и да е направил нещо изключително, съвременниците му може и да не го оценят. Признанието може да дойде много по-късно, когато човекът вече не е сред живите. Например Джордано Бруно заявил ”Земята се върти!” и за това твърдение е обявен за еретик. През 1600г. “светата” инквизиция го изгаря на клада в името Исус Христос. 395 години по-късно наследниците на тази “свята” църква го “реабилитирали” и се извинили: “Прости ни, Джордано, не бяхме прави.

Управленческият труд е обществено значим още докато са живи съвременниците на ръководителя (управленеца). Ако “началникът” добре ръководи, то у “подчинените” всичко е наред. Ако лошо управлява – нищо не е наред. “Искахме да стане по-добре, а се получи както винаги.” Животът ни, заплатите ни, пенсиите ни, спокойствието ни на улицата, бъдещето на децата ни, на внуците ни – всичко зависи не толкова от това, как работи всеки от нас, колкото от това, как ни управляват! Но самите “подчинени” не могат да променят нищо. Стругарят не може да замени директора на завода мигновено, макар че би могъл да го направи, ако придобие необходимите знания.

Тази зависимост на обществото от качеството на труда на управленския “елит”, плюс монополния достъп до определени знания, са позволили на “елита” да си присвои монополно висока цена на своя труд. И това продължава векове наред.

Това довело до монопол върху по-високия жизнен стандарт. А впоследствие и до кланово мафиозно затваряне (обособяване) на “елита” сам в себе си. Практически е твърде малко вероятно синът на министъра да се ожени за дъщерята на шлосера или перачката. А след това следват постъпването във ВУЗ, назначението на длъжност и т.н. Всичко това довело до социална несправедливост, която, за да ни промият мозъците, са нарекли “експлоатация на човек от човека”. Но главното тук, уважаеми читатели, не е в абстрактната “експлоатация” (замислете се върху смисъла на тази дума!), а в това на кого принадлежи правото на управленски труд и правото на получаване на знания за управлението!

Но “тълпата” е принудена да търпи тази несправедливост, защото народът неосъзнато разбира, че внезапното отстраняване на стария “елит” (даже ако е толкова негоден и мошенически като сегашния) ще доведе до рязко спадане на качеството на управление – поне до момента, в който бъде издигнат новият управленски корпус. Същевременно тази смяна може да се съпровожда от кръвопролития. Когато “тълпата” престане да търпи, започват революции, бунтове, погроми. Но в този случай винаги се притичва “на помощ” онзи, който започва да управлява бунта и революцията в своя полза, т.е. “световното задкулисие”. 

Сега си спомнете руската история и се замислете защо след 1917г. разрухата продължи години наред? Докато Сталин не изгради собствен управленски корпус. На него това му отне повече от 10 години. При това трябва да се отчете и факта, че най-добрите, самоотвержени и нравствени хора загинаха във Великата Отечествена война. Ето поради тази причина е много важна подготовката на управленски кадри, които ще са способни да поемат отговорността за управлението на страната.

В периодите на т.нар. “стабилност на обществото”  фактически “елитът” не носи никаква отговорност за резултата на своя управленски труд. Когато стругарят произведе някакъв детайл, качеството му може да се провери веднага с шублера и да се определи съответното възнаграждение. А как, с какъв шублер може да се измери качеството на труда на ръководителя? А ако и “управленският труд” не съществува, а има “умствен труд”?

 Но управленският труд може да бъде измерен! “Шублер” за измерване на резултата (продукта) от труда на ръководителя е качеството на управление. Изхождайки от него може да се определи и възнаграждението за труда. Как се прави това е подробно разгледано в ДОТУ (ще бъде обяснено в следваща статия –Б.пр.).

Човешкият труд – винаги е труд. И ако това е честен, добросъвестен труд, то той винаги е достоен за уважение. Независимо дали е производителен труд или управленски труд. И всеки честен труд трябва достойно да се оценява от обществото.

Устойчивостта на отношенията между хората в структурната пирамида (държане на всички в подчинение, така че никой да не се издигне над определено ниво) се обезпечавала от “жречеството” за сметка на дозираното разпределение на знанията в различните слоеве на обществото (пирамида на знанията). “Всеки трябва да си върши работата.”, “Всеки щурец – да си знае клончето.”и т.н. Резултатът е, че в тълпо-“елитарното” общество, всеки, според мярата на своето разбиране за случващото се, счита, че работи за себе си. Но на практика, според мярата на своето неразбиране, той работи за тези, които разбират повече. (Виж Коментар 3) 

Разкривайки тази тайна за строителството на глобалната пирамида, можем да направим много важен извод:

Ние живеем в глобална подтисническа цивилизация – пирамидата, изобразена на еднодоларовата банкнота. На “върха” са робовладелците (“световното задкулисие”). По-надолу са “надзирателите” (“елитът”, създаден основно на базата на еврейството). Най-отдолу са робите (“тълпата”) (рис.3).

Устойчивостта на отношенията между хората в тази глобална пирамида (пирамидата на властта) се обезпечава само за сметка на устойчивостта на пирамидата на знанията (дозираното подаване на знания в различните социални слоеве). Ако пирамидата на знанията се разруши, ако се разтече надолу (като сладолед), то ще рухне и пирамидата на властта.

Формирането на такава пирамида в глобален мащаб започнало да се осъществява под ръководството на древноегипетското жречество. То скрило от хората  правилната представа за окръжаващия ги свят (категорията мяра, за която ще бъде разказано по-късно), изпаднало в сатанизъм и се изродило в знахарство.

 В хода на глобалния исторически процес се осъществявал процес на концентрация (съсредоточаване) на управлението на всички обществени (социални) отношения в мащабите на цялото човечество. Този процес е обективен. Но управлението на този процес е субективно. Субективизмът му се изразил в това, че древноегипетското жречество за първи път в историята на човечеството разработило дългосрочна стратегия за глобализация, доктрина за установяване на своето световно господство за много векове напред. За реализацията на този си замисъл то създало инструмент за агресия: по време на 42-годишния синайски “туристически поход” се формирала “армия” от дезинтегрирани (т.е. разделени по много елементи) биороботи на човешка елементна база (еврейството). Като програмен софтуер в тях била заложена доктрината изложена във “Второзаконие – Исаия”

А в заключение на тази глава ще отбележим, че преди насаждането на иудохристиянството в Русия никаква тълпо-“елитарна” система не е съществувала. Погрешна е представата, че в Русия е имало някаква “кастова” (съсловна) система, подобна на тази, която съществува в Индия (т.е. “брахмани”, “кшатрии”, “шудра”...) и при която е невъзможно преминаването от една каста в друга (от едно съсловие в друго).

При славяните в Русия е имало “варнова система”. “Варна” е социално-светогледна група, която се формирала в съответствие с личностните качества и особености на хората, техните стремежи, способности, склонности към определени дейности, мечти. Т.е. “Варна” е действително определено съсловие. Това са били селяни, работници, стопани-управленци, витязи (юнаци, воини), волхви (гадатели, жреци, магове). Но “варновата система” не само позволявала, но и обезпечавала, създавала необходимите условия за преход от едно съсловие в друго – при проявяването на ярко изразени способности  в някаква дейност или настойчиви стремежи към овладяването на определено занятие (особено в детството и юношеството).

  Можете да съпоставите всичко изложено в тази статия със стремежа на днешните ни ръководители да създадат някаква “средна класа”. Което негласно предполага съществуването на “висша класа” и “нисша класа”. Замислете се в коя класа ще се окажете вие, а също и вашите деца и внуци, ако този “замисъл” на "кремълските мечтатели" бъде реализиран.  (КРАЙ)

К.П.Петров
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Коментар (3): Преходът от безплатно към платено образование в България (т.е. към недостъпност на висшето образование за по-бедните слоеве) беше съпътствано и от рязко спадане на качеството му. Много преподаватели бяха принудени да  потърсят работа в чужбина за да издържат семействата си. Тези, които останаха тук, работеха на 2-3 места поради същите причини (за сметка на времето, което биха отделили за да се усъвършенстват в своята научна област). Ниското заплащане на висококвалифицирани кадри започна да отблъсква зрелостниците от  продължаване на образованието им във висши учебни заведения. „Защо да уча, като тази заплата доникъде няма да ми стига, ако изобщо си намеря работа по специалността? Една продавачка взема повече пари!” Това е резултатът от безструктурното управление – младежите сами започнаха да не се интересуват от знанията.(Б.пр.)    



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - Браво за гласността!
06.01.2012 23:30
Браво на гого7 за проявената инициатива да запознае нашироко с книгите (а има и филм "Тайны управления человечеством" в www.kolibka.com) на генерал Константин Павлович Петров.
Аз ще се радвам ако в скоро време в електронен вид поне (защото книгите са доста обемисти!) книгите на този човек бъдат публикувани.
За съжаление той е починал преди 2 години. Имам непроверена информация че е бил убит. В страна като Русия това никак не ме учудва. Там на журналистите се случват такива неща, докато генерала направо е громил дълги години управляващата върхушка. Спомням си как направо се гавреше в посочения филм с Ельцин - "ельцинизм".
цитирай
2. анонимен - Генералът не е сам.
20.01.2012 12:46
Доста неудобен човек е бил, а Ония не прощават. Но за щастие вече има много като него. Хубавото е, че той положи началото на широкото популяризиране на КОБ. Като материя аналитичните разработките на КОБ са сериозно интелектуално предизвикателство, така че определено е успех да бъдат представени по този почти анекдотичен начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gogo7
Категория: Политика
Прочетен: 136876
Постинги: 24
Коментари: 96
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031