Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2012 15:43 - Защо плащам данъци?
Автор: gogo7 Категория: Политика   
Прочетен: 1813 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 09.04.2012 15:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В предаването “Тази сутрин” (09.04.2012г.) по БТВ слушах поредния разговор с Бойко Борисов. Накратко: нямам отговор на въпроса защо плащам данъци. От целия разговор разбрах следното:

1. Въпросът с електричеството ни в недалечното бъдеще остава спорен.

2. Държавата няма да дотира горивата.

3. Проблемът с кучетата остава за решаване.

4. Въпросът с грабежите и насилието по селата изобщо не го интересува.

 

Особено ме заинтригува отношението на Бойко Борисов по точка 4. Водещите го попитаха какво смята да направи по този проблем, защото селата и земеделието са “гръбнакът на икономиката”. Защото имало някакъв “лимит”, такъв че, ако на някого му откраднат пет кокошки, полицаите не предприемат нищо поради малкия размер на кражбата. Въпреки че, ако периодично ти крадат по пет кокошки или ти обират бостана, не след дълго ти се приисква да оскубеш не извършителя на престъплението, а онзи, който те спира да го направиш. Да не споменавам случаите с изнасилени, ограбени и убити старци от цигани, пияници и всякакви изроди, толерирани от неадвекватното ни законодателство. Според Бойко нямало решение на този наболял проблем. Дали?

В не толкова далечните времена съществуваха така наречените доброволни дружинки. С тях съвсем безкористно гражданите помагаха на държавата в опазването на обществения ред. При това безплатно. И сега няма да е трудно да се съберат по 10-20 здрави и нравствени мъже на всеки 100 души население, които да са готови да се подпомагат в опазването на собствеността и семействата си. За отрицателно време проблемите с престъпността ще намалеят до санитарния минимум. Но явно няма политическа воля за обществено справедливи реформи.

В един предишен постинг публикувах превод на един материал за използването на престъпността като средство за управление на населението. В момента виждаме реализацията му. Чрез толерираната престъпност безструктурно ни управляват. От страх за имуществото и живота си вършим онова, което е изгодно на определени кръгове. В случая опустяването на българските села е много изгодно например на израелски, китайски и други едри  инвеститори, които изкупуват земята ни на безценица. Ще сеят, берат и продават навън. Предимно механизирано, с малък персонал. Най-вероятно интензивно, т.е. земята след тях ще е съсипана. Ще си наемат и охранителни фирми срещу кокошкарите. А каква е ползата на българите от това? В краткосрочен план най-вероятно политическата класа ще има материална изгода. В дългосрочен план мнозинството сме губещи. Обезземлените българи ще загубят средството си за производство и основата на независимостта си. Ако ги наемат – ще ядат, ако не ги наемат – ще мрат. Кратко и ясно.

В тази връзка си спомням едно предишно интервю на нашия премиер в студиото на Росен Петров. Една зрителка се обади и попита Бойко Борисов как смята, че е възможно да се издържа семейство с две деца, ако родителите работят за минимални заплати. Отговорът беше: “Да сте мислили когато сте ги правили.” И това е на фона на демографската ни криза. В същото време ромските семейства имат по 8-10 деца и ги толерират отвсякъде. Е, няма такава държава! Защо плащам данъци?

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. nikikm - В тази
09.04.2012 20:29
държава няма действие!Има материали-бол,има критика,установяване на факти,има смели посочвания за геноцид по отношение на българския народ,но няма действия!Всичко е корумпирано и продажно,всичко гледа да се спаси по единично,да избяга,ако може! Нищо от това обаче няма да помогне,освен временно забавяне и всички ще си отидат по реда без значение дали са сервилничили!Пощада не е предвидена никому! А,народът не знае нищо и още по-зле,не ИСКА ДА ЗНАЕ!.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gogo7
Категория: Политика
Прочетен: 137140
Постинги: 24
Коментари: 96
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930