Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2011 11:54 - Теория и практика на цветната революция
Автор: gogo7 Категория: Политика   
Прочетен: 1873 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.12.2011 12:20


С БЛАГИ НАМЕРЕНИЯ Е ПОКРИТ ПЪТЯТ КЪМ ОКОПИТЕ

Писателят и общественник Николай Стариков за събитията в глобален мащаб и в частност в Русия:

«Преди повече от месец дадох интервю за клуба «Духът на времето» относно съвременната геополитическа ситуация. Нарочно не публикувах този материал в блога си. Сега всеки читател може да оцени казаното и случилото се след изборите в Русия.

Много ми се иска да споделя с всичките си сънародници една мисъл. Оранжевата революция не е цел, а средство. Средство за съхранение на хегемонията на англосаксонския свят начело със САЩ.

Целта на англосаксонците е по-глобална — да сблъскат Русия и Китай.  Както през 1914г. сблъскаха Русия и Германия. Но днешните ръководства на двете страни не искат да воюват. Значи — трябва да се смени властта. Къде е по-лесно да се смени? Разбира се, в Русия. Защото да се смени властта в Китай практически е невъзможно.

Разбирате за какво става въпрос, нали?» (12.12.2011г. http://nstarikov.ru/blog/14024#more-14024)

image

Ето и самото интервю (8.11.2011г. http://eot.su/node/9068):

«На кого е изгодна оранжевата революция в Русия и как обикновеният гражданин може да ѝ противодейства? Това е темата на интервюто ни с Николай Викторович Стариков, писател, блогер и обществен деятел.

EOT: Според Вас, какво е това «цветна революция»? И какви нейни сценарии са най-вероятни в Русия?

 НВС: Това е способ за изменение на държавния строй с цел привеждане в покорност в интерес на англосаксонската политика.

Не мисля, че нашите геополитически «приятели» ще измислят нещо радикално ново при положение, че имат стар изпитан сценарий, изпробван още във февруарската революция, и отрепетиран отново по наше време на постсъветското пространство. Схемата на подобна  революция се състои от няколко етапа. Чрез парични подпомагания и специални финансови програми се подготвя «пета колона», която ще напълни площада и ще води след себе си тълпата. След подготовката на специално обучени  «революционери» започва вторият етап. Тогава  се разиграват  реално съществуващи противоречия. Използват се съвременни технически средства, така че да се събере повече или по-малко масова демонстрация на протест.

После идва третия етап. Започват да «подгряват» тълпата, използвайки определени методики. Освен това, в тази тълпа се пускат специално обучени активисти, които прекрасно знаят, как да действат. Ако властта проявява устойчивост, започват провокации. По покривите се разполагат снайперисти (сътрудници на западните спецслужби или някакви подлоги от «своите»), след което започват стрелба по мирните демонстранти «от името» на правителствените сили. По този начин се създават престъпленията на «режима». Такъв е бил сценарият през февруари 1917г., когато «полицаите» стреляли с пулемети по демонстрантите. Такъв сценарий се разигра и в наши дни в Сирия, когато неизвестни снайперисти стреляха по хората, излизащи от джамиите след  молитва.

EOT: Използването на какви технически и информационни технологии е най-вероятно и на кой  етап от подготовката сме?

 НВС: Социалните мрежи: «фейсбук», «туитер», в по-малка степен «в контакте». Когато видя по телевизията надписи «следи за новините» в «туитер» и «фейсбук», иска ми се да попитам, това глупост ли е или измяна?

Сега тече подготовителния етап. «Оранжът» се исползва в качеството на  силнодействащо средство. Но ако не убеди и не пренастрои ръководството както е угодно на Запада, тогава могат да се опитат да го свалят.

EOT: До какво води оранжевата революция?

 НВС: Това е много важен въпрос. Трябва да сме наясно, че с оранжевата революция нещата не приключват. Както и през февруари 1917 година, това не е цел, а средство. Какви са по-нататъшните планове на  нашите «приятели»? Основните съперници на САЩ са Китай и Русия (Германия все още е под контрол и затова е по-малко опасна). Повтаря се сценарият от 1914 година, когато Германия и Русия, за радост на англосаксонците, взаимно се унищожават. Разликата е, че сега за ролята на Германия е предвиден Китай.

Задачата е да се сблъскат Русия и Китай. Но днешните ръководства на двете страни не искат да воюват. Значи трябва да се смени властта. Къде е по-просто да се смени? ? Разбира се, в Русия. Защото да се смени властта в Китай практически е невъзможно. При това, ако създаването на хаос в Русия се провали, може да бъде привнесен отвън. В този смисъл е разбираемо създаването на близкоизточен голям ислямски «хаос», след което ще започнат да го приближават към руско-китайските граници. Американските войски напускат Афганистан, а след това започва финансиране на афганските ислямисти, както беше и преди идването на янките в този регион. След това може да бъде организирана ислямска революция в Пакистане, ислямска революция в Таджикистан и т.н.

Ако тези планове бъдат осъществени, то средноазиатските държави ще бъдат потопени в такъв хаос, че милиони бежанци ще се втурнат към Русия. Това ще създаде почва за определена дестабилизация, която може да бъде използвана като трамплин за унищожение или изменение на съществуващата власт в Русия. Това е втотият етап. А третият  – това е изкарването на хората на улицата под лозунгите «Стига сме хранили Кавказ!», «Стига сме хранили Москва!», «Долу престъпния режим!». Всичко ще бъде пуснато в действие за да бъде сменена властта.

После новият «демократически» президент ще започне да разчиства «барикадите», останали от предишния. Ще започнат да преразглеждат договорите за доставка на енергоресурси за Китай. Русия усилено тропа на вратите на западните структур. Естествено в НАТО никой няма да ни пусне (иначе ще трябва да воюват рамо до рамо с нас). Но в програмата «партньорство в името на всичко хубаво против всичко лошо», с продължителност 20 години, Русия може да бъде приета.

Натовските структури ще се разполагат на наши територии. Китай ще чувства заплаха. Всичко това ще доведе до това, че Русия ще е противопоставена на главния геополитически противник на САЩ – Китай.

Трябва да сме наясно, че смяната на властта в Русия цели да да се развалят отношенията между  Китай и Русия по инициатива на Русия – като престанем да продаваме газ и нефт на «кървавия режим на китайските комунисти», като започнем да говорим за нарушените права на жителите на Уйгурския автономен окръг, и т.н.

 След определено време ще се опитат да сблъскат двете страни. При това  САЩ сами ще предложат на Китай «да си вземе» каквото му е нужно, обещавайки да не се намесват. Точно както през лятото на 1914г. Англия е обещала на Кайзера да запази неутралитет във войната.

Такава е според мен близката перспектива – до десетина години. Това са опити на САЩ да предизвикат руско-китайска война, като междинната цел е в Русия да се смени властта. От тази гледна точка трябва да се оценява световната политика. Трябва да помним, че за нас  Первата световна завърши с  крупномащабна гражданска война с огромни жертви. И с крах на Руската империя.

EOT: Как обикновеният човек може да противодейства на всичко това?

 НВС: Трябва да има разбиране за това, което се случва. И ако вече има разбиране, то нужно е то да бъде доведено до съзнанието на максимално количество хора. С добри намерения е покрит пътят към ада, а по-точно – пътят към окопите. Възможно е дори «в окопите» на ядрената война. И при това  «демократите» ще тласкат Русия към война със страна, с която Русия няма никакви геополитически противоречия (както е нямало и с Германия прев 1914 година).

Всеки  може да оказва противодействие на информационном поле, не позволявайки да го  използват като пушечно месо на съмнителни демонстрации. Може да участва в гласувания, да изразява гражданската си позиция в рамките на законите на страната».

P.S. Подготовката на война между Русия и Китай – това е на дневен ред днес в световната политика. Не са им нужни ни Русия, ни Китай.

Затова знайте: за каквото и да викат днес нашите провокатори, става дума точно за това. Те могат да не го осъзнават, могат и да го съзнават – това за нас няма значение. Целта е да се издигне на власт «демократически избран» глупак или западна марионетка, който, от глупост или съзнателно, ще поеме курс към конфронтация с Китай.

Войната на Русия с Китай – това е решение на всички проблеми на днешния Западен свят с един удар.

Американците имат една хубава поговорка: «Каквото и да ви говорят, винаги става дума за пари».

Така че, каквото и да ви говорят днес полузащитниците на правата на човека, несъгласните провокатори, политическите слепци, платените подстрекатели или просто глупаци – знайте, че става дума за подготовка на война между Русия и Китай.

И ако вие, уважаеми граждани на Русия, мислите със сърцето си (както през 1917г. и 1991г.), а не с главата си, то в тази война вие ще вземете участие лично.

В краен случай –  в нея ще бъдат въвлечени вашите деца…»

 Източник: http://nstarikov.ru/blog/14024#more-14024



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gogo7
Категория: Политика
Прочетен: 136875
Постинги: 24
Коментари: 96
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031